Ligging

Lekker tafelen!

Aanraders

Ook niet te versmaden

Michelin!

Michelin *

Michelin **

Wijnegem shopping center

Wijnegem is een overdekt winkelcentrum met maar liefst 250 winkels! Het aanbod aan winkels en horecazaken is zeer divers, waardoor je er gemakkelijk een hele dag kan doorbrengen. De gemakkelijke bereikbaarheid (net buiten Antwerpen), de gratis parking en ruime openingsuren zijn de grootste troeven.

Daarnaast is Wijnegem erg kindvriendelijk en biedt het tal van services, zoals gratis WiFi, gratis toiletten, gratis babycorner, gratis oplaadpunten voor elektrische wagens, fietsen en smartphones, enz.

Wij wensen u héél veel winkelplezier!

Sportpaleis

Het Sportpaleis in de Belgische stad Antwerpen is een multifunctionele evenementenhal waar verschillende evenementen worden georganiseerd, zoals concerten, sportbijeenkomsten, feesten en beurzen. Het gebouw ligt in het district Merksem op de grens met het district Deurne, terzijde van de Antwerpse ring. Oorspronkelijk was het gebouw voor sportwedstrijden (vooral baanwielrennen) bedoeld, maar die vinden er tegenwoordig nog maar weinig plaats.

Het Sportpaleis is nu vooral bekend door grote optredens van nationale en internationale artiesten. Sinds 1985 vindt er ook jaarlijks de klassieke concertenreeks van de Night of the Proms plaats. Andere bekende evenementen in het Sportpaleis zijn Reverze, Nekkanacht en de Pop Poll De Luxe van Humo. Van 1982 tot 1998 organiseerde men er ook het ECC-toernooi, een tennistoernooi voor mannen. Tot en met 2008 vond hier in februari jaarlijks de Proximus Diamond Games plaats, een tennistoernooi voor vrouwen. Na een onderbreking van zes jaren vond er in 2015 eenmalig terug het WTA-toernooi van Antwerpen plaats, georganiseerd door vedette Kim Clijsters. In 2017 vierde jeugdzender Ketnet haar 20-jarige verjaardag met een reeks concerten, Throwback Thursday in het Sportpladijs genaamd.

Vlak naast het Sportpaleis bevindt zich de Lotto Arena, een evenementenhal die plaats biedt aan ongeveer 5000 toeschouwers. De hal is in gebruik sinds maart 2007 en dient als aanvulling op het hoofdgebouw van het Sportpaleis. Onder andere de basketbalploeg Antwerp Giants speelt hier nu zijn thuiswedstrijden. De uitbating van zowel het Sportpaleis als de Lotto Arena is in handen van de Sportpaleis Group.

Dierentuin

ZOO Antwerpen is een dierentuin die behoort tot de KMDA. De dierentuin werd geopend op 21 juli 1843 en is daarmee de oudste dierentuin van België en een van de oudste dierentuinen ter wereld. De zoo ligt vlak naast het station Antwerpen-Centraal op het Koningin Astridplein in Antwerpen. In de volksmond wordt deze dierentuin ook wel 'de zoo' of 'de Zoölogie' genoemd. In 2014 vonden er 425 soorten onderdak in de zoo.

ZOO Antwerpen trekt gemiddeld één miljoen bezoekers per jaar, met een uitschieter van meer dan 1,3 miljoen in 2009. In 2012 zakte het aantal bezoekers tot 838.000, waardoor Pairi Daiza de meest bezochte Belgische dierentuin werd.

Centraal station Antwerpen

Station Antwerpen-Centraal (door de Antwerpenaren ook wel Centraal Station, Middenstatie of Spoorwegkathedraal genoemd, en algemeen ook ingekort tot Antwerpen-Centraal) is het centraal station aan het Koningin Astridplein in Antwerpen. Van 1873 tot begin 2007 was het een kopstation waar alle treinen hun rijrichting moesten keren. Op 23 maart 2007 werd onder een deel van de stad en onder het station een tunnel met twee doorgaande sporen geopend. Vlak naast het Sportpaleis bevindt zich de Lotto Arena, een evenementenhal die plaats biedt aan ongeveer 5000 toeschouwers. De hal is in gebruik sinds maart 2007 en dient als aanvulling op het hoofdgebouw van het Sportpaleis. Onder andere de basketbalploeg Antwerp Giants speelt hier nu zijn thuiswedstrijden. De uitbating van zowel het Sportpaleis als de Lotto Arena is in handen van de Sportpaleis Group.

Tram 5 en tram 11

De Antwerpse premetro-tramlijn 5 van de Vlaamse Vervoermaatschappij "De Lijn" te Antwerpen werd in dienst gesteld op 4 maart 2006 en verbond toen het Wim Saerensplein te Deurne via de premetrotunnel onder de Schelde met Antwerpen Linkeroever. Op 14 april 2012 werd de lijn verlengd van Deurne naar Wijnegem Fortveld.

Het is de tweede Antwerpse tramlijn met het lijnnummer 5. De kenkleur van deze lijn is donkerrood.

Groenplaats / Grote markt

De Groenplaats is een plein in het centrum van de Belgische stad Antwerpen.

Op het plein staan diverse bomen met bankjes, het is een 'rustplaats' in de stad. In het midden van het plein staat het standbeeld van Rubens. Het is in 1840 ontworpen door Willem Geefs.

Vlak bij het plein ligt ook de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Verder zijn er zijn diverse cafés met terrassen.

De Grote Markt van Antwerpen is een plein in de stad Antwerpen, gelegen in de oude stad. Op wandelafstand (via de Suikerrui) bevindt zich de Schelde. Het is een plein met veel gildehuizen.

Hier zijn onder meer te vinden:

  • Het Stadhuis, gebouwd op de grondvesten van het oudere afgebrande stadhuis
  • De Dienst voor Toerisme VVV
  • De gildehuizen Sint-Joris Gildehuis op de Grote Markt 7 en de Valk op Grote Markt 11
  • De Brabofontein, standbeeld gemaakt door Jef Lambeaux

Er liggen veel restaurants en cafés aan de markt. In de winter is er een kerstmarkt en ijsbaan. In 2017 ging de Ronde van Vlaanderen van start op de Grote Markt.

TOP